AMPLIFYING THE UNDERSTANDING OF ELDERLY’S LIFE PROCCESS AND NEEDS

Authors

  • Sarapathy N. T. G. Mendonça
  • Evanilda Teixeira

DOI:

https://doi.org/10.7322/jhgd.39696

Keywords:

elderly, physiology, nutritional status, osteoporosis, ageing.

Abstract

The present work analyses some psychosocial and physiological aspects of the elderly, indicating that this population must be seen as a specific consumer market although there has been a signif cant population increase of this age group in Brazil and in the world, the elderly are still discriminated as a consumer market. The paper shows that the food products available in the market must be adequate to the nutritional specificity of the elderly, explaining some characteristics of their nutritional and physiological status to which it should correspond and support.

Author Biographies

  • Sarapathy N. T. G. Mendonça
    Mestranda do Curso de Pós-Graduação em Ciências de Alimentos do Departamento de Ciência e Tecnologia de Alimentos do Centro de Ciências Agrárias da UFSC e professora do Centro Federal de Educação Tecnológica do Paraná Unidade de Medianeira
  • Evanilda Teixeira
    Professora do Curso de Pós-Graduação em Ciências de Alimentos do Departamento de Ciência e Tecnologia dc Alimentos do Centro de Ciências Agrárias da UFSC. Departamento de Ciências dos Alimentos - Centro de Ciências Agrárias Universidade Federal de Santa Catarina.

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Published

2002-12-19

Issue

Section

Opinião/Atualização